Scanning av Dokument

Från papper till fil

När du behöver dina pappersdokument scannade till digital form så gäller det att hitta rätt för att bli nöjd. Ibland kanske det räcker med kontorets eller hemmets scanner men är det större mängder eller högre krav så behövs bra utrustning och mycket erfarenhet.

Pärmar

Om du behöver din pärm eller delar av den scannad så är det bäst om du kommer förbi oss så vi får granska den. Dokument och ritningar kan scannas in till en sammanfogad PDF-fil eller delas upp för varje flikregister.

Vi får ofta frågan om hur lång tid det tar att scanna pärmar och det går inte att svara på innan granskning. En pärm kan ta 2 minuter om det är fina original utan flikregister, gem och häftor medan en krångligare pärm kan ta en hel dag.

Vid inlämning av en pärm för scanning så är det extra viktigt att gå igenom punktlistan längre ned på sidan om vad du bör tänka på innan.

Arkivscanning

Vi hjälper gärna till att scanna hela arkiv och med egna budbilar så kan vi både hämta och köra tillbaka materialet när vi är klara.

Vanligtvis så döps filer och kataloger enligt märkningen på originalen, underlaget kan vara allt från pärmar till galgar eller försättsblad.

Några saker att tänka på

Innan du lämnar in ditt material till oss för scanning så kan det löna sig att förbereda noggrant. Genom att själv granska ditt material så kan du snabba upp vårt arbete och hålla nere på kostnaderna. Det är också säkrare att slutresultatet blir som du önskar.

I listan så ser du några saker att tänka på. Självklart så hjälper vi gärna till även om du inte kan eller hinner förbereda.

Checklista

  • Ta ut eller märk upp vad som skall scannas.
  • Ta bort häftklamrar och gem.
  • Tejpa ihop trasigt material.
  • Ska det skannas i färg eller svartvit?
  • Vill du ha separata pdf-filer eller kombinerade?